Masové koule z jehněčího masa
45 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 100gramůHovězí maso mleté
- 2kusyPórek
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 2lžičkySůl
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaVegeta
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceSolamyl
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
56 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kousky. Vlašské ořechy nasekáme na jemno.
- 2Mletá masa smícháme v míse s polovinou prolisovaného česneku, nakrájeným pórkem a majoránkou, podle chuti osolíme. Z masové směsi vytvoříme větší koule a obalíme je v mouce.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a v něm koule osmahneme do bledšího odstínu.
- 4V hrnci přivedeme k varu vývar, do něj vložíme předsmažené masové koule. Za stálého míchání přisypeme nakrájené žampiony, přidáme sójovou omáčku, Vegetu, cukr a zázvor. Pak přiléváme Solamyl rozmíchaný v troše vývaru a stále mícháme. Když omáčka začne houstnout, dochutíme ji zbytkem prolisovaného česneku a solí. Necháme ji ještě chvíli prohřát a ihned podáváme. Na talíři masové koule posypeme nasekanými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.