Masové krokety plněné hříbky
60 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůCibule
- 150gramůHříbky čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 400gramůBramborová kaše
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mleté hovězí maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme a přimícháme vejce. Necháme chvíli odležet.
- 2Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nadrobno, hříbky na plátky.
- 3V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme plátky hub a krátce orestujeme. Odstavíme a necháme chladnout.
- 4Z masové směsi odebíráme stejně velké kousky, rozmáčkneme dlaní na placičky, doprostřed pokládáme houbovou směs, obalíme masovou směsí a v dlani uválíme kuličku.
- 5V pánvi rozehřejeme máslo a krokety na něm smažíme ze všech stran dozlatova.
- 6Krokety rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.