Masové krokety v zelenině
45 min.
Ingredience
- 3lžíceKečup
- 400gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 2lžíceHrášek
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyRohlíky bílé
- 1kusJablka
- 1kusOkurky nakládané
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na kolečka, zvlhčíme vodou, vymačkáme, rozmělníme, promícháme s mletým masem, vejcem, moukou, solí, pepřem a 1 jemně nakrájenou cibulí.
- 2Ze směsi vytvarujeme tenké válečky - krokety. Opečeme je na sádle po všech stranách a vyjmeme. Na sádle zpěníme druhou cibuli, rozkrájenou na kolečka, zaprášíme mletou paprikou, přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu a jablko. Přilijeme kečup, přisypeme hrášek a vše krátce podusíme. Nakonec vložíme krokety a jen prohřejeme.
- 3Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.