Masové kuličky
40 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso mleté
- 1hrstStrouhanka
- 1kusCibule
- 1lžíceMáta
- 1lžícePetržel - nať
- 120mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 100mililitrůOcet
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 10lžicOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1056 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
74 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme se strouhankou, nasekanou cibulí, mátou, dvěma bílky a ochutíme solí a pepřem.
- 2Utvoříme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce, osmažíme na oleji a necháme okapat na papírové utěrce.
- 3Na omáčku ušleháme dva žloutky. Kukuřičnou mouku zředíme v trošce mléka a vlijeme ji za stálého míchání ke žloutkům.
- 4Mladou cibulku nakrájíme nadrobno a na másle osmažíme. Když zezlátne, přilijeme dva šálky horké vody, ocet a asi 10 minut povaříme.
- 5Přidáme masové kuličky a vaříme na mírném ohni, až se voda téměř odpaří.
- 6Poté přilijeme směs s rozšlehanými žloutky, trochu v hrnci protřepeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.