Masové plátky pečené s játry
90 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí kýta
- 300gramůVepřová kýta
- 300gramůKančí kýta
- 150gramůJátra vepřová
- 1000gramůCibule
- 30gramůSádlo škvařené
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyJalovec
- 50gramůOlej slunečnicový
- 50mililitrůVíno červené
- 300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 300gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso z vepřové kýty, hovězí kýty a kančí kýty pokrájíme na plátky, vepřová játra odblaníme a nakrájíme také na plátky, maso osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, játra pouze opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Dno pekáčku pomažeme sádlem, poklademe plátky hovězího masa, pokapeme olejem, červeným vínem, posypeme cibulí, nyní položíme plátky vepřového masa, opět pokapeme olejem, červeným vínem, posypeme cibulí. Další vrstvou budou plátky jater, postup opakujeme, poslední vrstvou budou kančí plátky, které posypeme zbytkem cibule. Podlijeme vývarem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby. Pečeme přibližně hodinu - do měkka. Pekáček neodkrýváme.
- 2Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.