Masové plátky pečené s játry

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z vepřové kýty, hovězí kýty a kančí kýty pokrájíme na plátky, vepřová játra odblaníme a nakrájíme také na plátky, maso osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, játra pouze opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Dno pekáčku pomažeme sádlem, poklademe plátky hovězího masa, pokapeme olejem, červeným vínem, posypeme cibulí, nyní položíme plátky vepřového masa, opět pokapeme olejem, červeným vínem, posypeme cibulí. Další vrstvou budou plátky jater, postup opakujeme, poslední vrstvou budou kančí plátky, které posypeme zbytkem cibule. Podlijeme vývarem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby. Pečeme přibližně hodinu - do měkka. Pekáček neodkrýváme.
  • 2
    Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.