Masové taštičky se zelím
60 min.
Ingredience
- 160gramůVepřová plec
- 100gramůCibule
- 80gramůSádlo škvařené
- 100gramůJátra vepřová
- 80gramůSlanina vepřová
- 600gramůZelí kysané
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso s játry spolu umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
- 2V pánvi rozpustíme polovinu sádla, přisypeme polovinu cibule, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a pár minut podusíme, až maso změkne.
- 3Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které poté vyválíme na tenký plát. Z něj vykrajujeme kolečka, doprostřed koleček položíme masovou náplň, těsto přeložíme napůl, okraje zmáčkneme k sobě a zpevníme. Taštičky vaříme v osolené vodě 10 minut.
- 4V pánvi rozehřejeme druhou polovinu sádla, přisypeme druhou polovinu cibule, osmahneme, přidáme zelí, trochu podlijeme, ochutíme kmínem a podusíme.
- 5Na talíře nejdříve upravíme dušené zelí, na něj poklademe masové taštičky a navrch dáme na pánvi rozškvařenou slaninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.