Masové taštičky se zelím

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso s játry spolu umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
  • 2
    V pánvi rozpustíme polovinu sádla, přisypeme polovinu cibule, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a pár minut podusíme, až maso změkne.
  • 3
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které poté vyválíme na tenký plát. Z něj vykrajujeme kolečka, doprostřed koleček položíme masovou náplň, těsto přeložíme napůl, okraje zmáčkneme k sobě a zpevníme. Taštičky vaříme v osolené vodě 10 minut.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme druhou polovinu sádla, přisypeme druhou polovinu cibule, osmahneme, přidáme zelí, trochu podlijeme, ochutíme kmínem a podusíme.
  • 5
    Na talíře nejdříve upravíme dušené zelí, na něj poklademe masové taštičky a navrch dáme na pánvi rozškvařenou slaninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.