Masový dort s kapustou
80 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 250gramůKapusta hlávková
- 4lžíceOlej rostlinný
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 600gramůRajčata
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSýr Parmezán
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla, vejce, 2 lžic vody a soli vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladničce.
- 2Kapustu očistíme, tvrdá žebra odstraníme a listy nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm maso. Po 15 minutách přidáme k masu kapustu a dusíme 3 minuty. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 3Z těsta vyválíme plát a vyložíme jím dortovou formu, kterou vymastíme olejem. Okraje těsta vytáhneme nahoru přes okraj. Na těsto dáme masovou směs. Rajčata omyjeme, zbavíme okolí stopek, dužinu nakrájíme na plátky a rozložíme na dort.
- 4Smetanu a vejce rozšleháme, smícháme se sýrem, osolíme, opepříme a směsí přelijeme povrch dortu. Pečeme v troubě 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.