Masový koláč s rajčátky

70 min.
Evropa
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
865 mg
Cukr
502 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, vejce, máslo, 2 lžíce vody, sůl, vypracujeme hladké těsto. Na 30 minut odložíme těsto odpočívat do chladničky.
  • 2
    Kapustu omyjeme, očistíme, listy nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a jehněčí mleté maso na něm osmahneme. Smažíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme listy kapusty a 3 minuty podusíme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 4
    Z chladničky vyjmeme těsto, vyválíme z něj plát a vyložíme jím koláčovou formu, kterou jsme předtím vytřeli olejem. Na těsto rozprostřeme masovou směs s kapustou. Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a klademe navrch koláče.
  • 5
    V misce smícháme smetanu, vejce, nastrouhaný ementál, sůl, pepř a muškátový oříšek. Takto připravenou směsí koláč přelijeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.