Masový koláč s rajčátky
70 min.
Ingredience
- Náplň
- 250gramůKapusta hlávková
- 250gramůJehněčí maso mleté
- 200gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4lžíceOlej slunečnicový
- Těsto
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
865 mg
Cukr
502 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, vejce, máslo, 2 lžíce vody, sůl, vypracujeme hladké těsto. Na 30 minut odložíme těsto odpočívat do chladničky.
- 2Kapustu omyjeme, očistíme, listy nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a jehněčí mleté maso na něm osmahneme. Smažíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme listy kapusty a 3 minuty podusíme.
- 3Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 4Z chladničky vyjmeme těsto, vyválíme z něj plát a vyložíme jím koláčovou formu, kterou jsme předtím vytřeli olejem. Na těsto rozprostřeme masovou směs s kapustou. Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a klademe navrch koláče.
- 5V misce smícháme smetanu, vejce, nastrouhaný ementál, sůl, pepř a muškátový oříšek. Takto připravenou směsí koláč přelijeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.