Masový závitek se smetanovou omáčkou
45 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 5gramůMáslo čerstvé
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 100gramůHouby čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 10gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
48 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vajíčka v misce rozšleháme, smetanu v hrnku metlou rozmícháme s moukou. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce podusíme nakrájené houby. Pak přidáme rozšlehaná vajíčka a mícháme, dokud směs zcela nezhoustne.
- 4Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každou pak položíme plátek sýru a na něj rozprostřeme směs hub a vajec. Roštěnky zavineme a uzavřeme párátky nebo grilovacími jehlami.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme masové závitky a zprudka je opečeme ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar z Masoxu a přikryté dusíme doměkka. Během dušení závitky otáčíme, poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme masoxovým vývarem. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
- 6Do šťávy v pánvi přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a za stálého míchání důkladně provaříme.
- 7Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.