Masový závitek se smetanovou omáčkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
48 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vajíčka v misce rozšleháme, smetanu v hrnku metlou rozmícháme s moukou. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce podusíme nakrájené houby. Pak přidáme rozšlehaná vajíčka a mícháme, dokud směs zcela nezhoustne.
  • 4
    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každou pak položíme plátek sýru a na něj rozprostřeme směs hub a vajec. Roštěnky zavineme a uzavřeme párátky nebo grilovacími jehlami.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme masové závitky a zprudka je opečeme ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar z Masoxu a přikryté dusíme doměkka. Během dušení závitky otáčíme, poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme masoxovým vývarem. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
  • 6
    Do šťávy v pánvi přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a za stálého míchání důkladně provaříme.
  • 7
    Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.