Matjesový salát se štěrbákem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusŠtěrbák zahradní
- 60gramůKopr čerstvý
- 6kusůMatjesy - filet
- 5kusůBrambory vařené
- 75mililitrůOcet vinný
- 1špetkaCukr třtinový
- 30mililitrůOlej olivový
- 150gramůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
44 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Listy štěrbáku nakrájíme na proužky. Vařené brambory oloupeme a matjesy nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli na kroužky a vše promícháme se štěrbákem. Z octa, cukru a oleje vymícháme zálivku, salát přelijeme a necháme asi 30 minut proležet.
- 2Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem, nadrobno neseným koprem a salát krátce před podáváním takto ochucenou smetanou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.