Mátová omáčka
15 min.
Ingredience
- 2lžíceSýr Ricotta
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř bílý
- 10kusůMáta
- 1kusCitrony
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
65 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve ušleháme smetanu s citronovu šťávou. Poté do ní dohladka rozmícháme ricottu.
- 2Mátové lístky omyjeme, necháme okapat, nasekáme najemno a vmícháme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčka je vhodná na těstovinové i ledové saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.