Mátová omáčka po indicku
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMáta
- 4lžíceOcet vinný
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1hrnekOlej rostlinný
- 1,5lžičkyCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Smícháme ocet s citronovou šťávou a přivedeme k varu. Vhodíme nahrubo nasekanou mátu a odstavíme.
- 2Všechny ostatní ingredience rozmícháme v oleji, přilijeme k mátovému odvaru a necháme odstát do druhého dne. Poté scedíme a podáváme.
- 3Omáčka je vhodná zejména ke skopovému masu, rybám, rýži nebo zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.