Mazaný pletenec

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve utřeme máslo s cukrem metličkami do světlé pěny. Snížíme otáčky a přidáváme 2 vejce, citronovu kůru nastrouhanou z celého citronu, vanilkový cukr, sůl a rum. Nakonec střídavě přidáváme mouku smíchanou s maizenou a kypřicím práškem a vlažné mléko.
  • 2
    Poté těsto vyklopíme na moukou posypaný vál a propracujeme dohladka.
  • 3
    Ořechy a rozinky propláchneme horkou vodou, mandle spaříme, oloupeme, opražíme a vše přidáme do těsta.
  • 4
    Rozdělíme jej na tři díly, vyválíme válečky a spleteme do copu.
  • 5
    Na plechu vyloženém pečicím papírem cop stočíme do tvaru věnce a potřeme prošlehaným vejcem.
  • 6
    Pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova. Hotový věnec necháme vychladnout na mřížce, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.