Mazaný pletenec
70 min.
Ingredience
- 80gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 4lžíceRum
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1kusCukr vanilka
- 1hrstHrozinky
- 70gramůSolamyl
- 2lžíceMandle
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme máslo s cukrem metličkami do světlé pěny. Snížíme otáčky a přidáváme 2 vejce, citronovu kůru nastrouhanou z celého citronu, vanilkový cukr, sůl a rum. Nakonec střídavě přidáváme mouku smíchanou s maizenou a kypřicím práškem a vlažné mléko.
- 2Poté těsto vyklopíme na moukou posypaný vál a propracujeme dohladka.
- 3Ořechy a rozinky propláchneme horkou vodou, mandle spaříme, oloupeme, opražíme a vše přidáme do těsta.
- 4Rozdělíme jej na tři díly, vyválíme válečky a spleteme do copu.
- 5Na plechu vyloženém pečicím papírem cop stočíme do tvaru věnce a potřeme prošlehaným vejcem.
- 6Pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova. Hotový věnec necháme vychladnout na mřížce, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.