Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
651 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření.
  • 2
    Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc, nejméně 15 minut.
  • 3
    Na máslo rozetřeme změklé máslo s limetkovou kůrou, šťávou a koriandrem.
  • 4
    Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalené v papíře na pečení necháme vychladit.
  • 5
    Steaky z mečouna dáme na rozpálený gril a 4 minuty z obou stran grilujeme. Maso musí být hnědé a měkké.
  • 6
    Vyjmeme máslo a na plátky nakrájíme.
  • 7
    Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.