Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem
38 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej stolní
- 2kusyFilé z mečouna
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 55gramůMáslo čerstvé
- 2kusyLimetka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
651 mg
Postup přípravy
- 1V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření.
- 2Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc, nejméně 15 minut.
- 3Na máslo rozetřeme změklé máslo s limetkovou kůrou, šťávou a koriandrem.
- 4Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalené v papíře na pečení necháme vychladit.
- 5Steaky z mečouna dáme na rozpálený gril a 4 minuty z obou stran grilujeme. Maso musí být hnědé a měkké.
- 6Vyjmeme máslo a na plátky nakrájíme.
- 7Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.