Mečoun s limetkovým a koriandrovým máslem
38 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyLimetka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 340gramůFilé z mečouna
- 55gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
651 mg
Postup přípravy
- 1V nekovové míse smícháme limetkovou šťávu, olej a koření. Do šťávy vložíme steaky, mísu zakryjeme a necháme 15 minut marinovat v lednici.
- 2Připravíme si koriandrové máslo - rozetřeme změklé máslo a postupně přimícháme koriandr, limetkovou kůru a šťávu. Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalíme do papíru na pečení. Dáme vychladit do lednice.
- 3Rozpálíme na vysokou teplotu gril a steaky mečouna grilujeme 4 minuty z obou stran, dokud maso mírně nezhnědne a nezměkne.
- 4Vyndáme máslo, vybalíme z papíru a nakrájíme na plátky. Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.