Mečoun s limetkovým a koriandrovým máslem

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
651 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V nekovové míse smícháme limetkovou šťávu, olej a koření. Do šťávy vložíme steaky, mísu zakryjeme a necháme 15 minut marinovat v lednici.
  • 2
    Připravíme si koriandrové máslo - rozetřeme změklé máslo a postupně přimícháme koriandr, limetkovou kůru a šťávu. Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalíme do papíru na pečení. Dáme vychladit do lednice.
  • 3
    Rozpálíme na vysokou teplotu gril a steaky mečouna grilujeme 4 minuty z obou stran, dokud maso mírně nezhnědne a nezměkne.
  • 4
    Vyndáme máslo, vybalíme z papíru a nakrájíme na plátky. Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.