Mečoun v omáčce
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžičkyKari koření
- 0,25litrVývar rybí
- 125gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 4plátkyFilé z mečouna
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nasekáme cibuli. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a osmahneme ji. Poprášíme ji kari, přilijeme rybí vývar a smetanu, vše promícháme. Necháme vařit 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, cukr a přimícháme kokos. Omáčku udržujeme teplou.
- 2Plátky z mečouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi máslo a osmahneme na něm rybu 6 minut.
- 3Na talíře rozložíme mečouna a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.