Medailón ze svíčkové na žampionech
30 min.
Ingredience
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 750gramůHovězí svíčková
- 15gramůSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
163 mg
Cukr
297 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Upravíme jej do kulatého nebo oválného tvaru, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
- 2Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Přidáme je do výpeku, krátce osmahneme, zastříkneme vývarem, přidáme máslo, přisolíme a krátce podusíme.
- 3Nakonec medailón přelijeme šťávou s žampiony.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.