Medailón ze svíčkové s drůbežími játry
40 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 750gramůHovězí svíčková
- 15gramůSůl
- 100gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůJátra drůbeží
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
27 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a spolu s tenkým plátkem slaniny rychleji opečeme na tuku.
- 2Medailón vyjmeme a do výpeku přidáme očištěná, opláchnutá, na plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra. Krátce je osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
- 3Nakonec játra osolíme, opepříme a zjemníme máslem.
- 4Medailón přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátkem opečené slaniny.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.