Medailón ze svíčkové s drůbežími játry

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
27 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a spolu s tenkým plátkem slaniny rychleji opečeme na tuku.
  • 2
    Medailón vyjmeme a do výpeku přidáme očištěná, opláchnutá, na plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra. Krátce je osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
  • 3
    Nakonec játra osolíme, opepříme a zjemníme máslem.
  • 4
    Medailón přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátkem opečené slaniny.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.