Medailonky s jablky a sýrem
50 min.
Ingredience
- 40gramůSlanina vepřová
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžičkaKari koření
- 1kusJablka
- 600gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 4plátkySýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Panenskou svíčkovou si připravíme na plátky, po obou stranách naklepeme, osolíme a nasucho opečeme na pánvi.
- 2Na každý plátek položíme kolečko oloupaného jablka bez jadřince a lehce poprášíme kari kořením. Dále pokryjeme plátkem ementálského sýra nebo eidamu. Vložíme nakrájenou a vyškvařenou slaninu a dáme pod rozpálený gril. Zapékáme tak dlouho, dokud není sýr dozlatova zapečený.
- 3Medailonky mají zůstat uvnitř růžové, aby se nevysušily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.