Medailonky z ďasa s houbami shiitake
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůMořský ďas
- 50mililitrůOlej olivový
- 400gramůShiitake houby
- 100gramůŘeřicha
- 50mililitrůSherry brandy
- 120mililitrůOmáčka sójová
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůZázvor celý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V široké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej a do sklovata na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Houby očistíme a omyjeme a necháme okapat. Osušené houby nakrájíme včetně nožek na tenčí plátky, přidáme do pánve a asi 5 minut při vysoké teplotě osmahneme. Podlijeme sherry a přidáme sójovou omáčku, 10 minut při střední teplotě dusíme.
- 2Dvě třetiny řeřichy přidáme k houbám a promícháme. Medailonky omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Okořeníme zázvorem a přidáme k houbám. Přikryté asi 6-8 minut dusíme.
- 3Podáváme ozdobené řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.