Medailonky z jelena na houbách
35 min.
Ingredience
- 600gramůJelení maso
- 150gramůHouby čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 100mililitrůVíno červené
- 300gramůKompot broskvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
155 mg
Postup přípravy
- 1Houby opláchneme a necháme je okapat. Nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a houby spolu s tymiánem orestujeme. Poté je zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme stranou na pánvi.
- 2Broskve nakrájíme na plátky, rozložíme do zapékací mísy, zalijeme vínem, posypeme solí a pepřem a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
- 3Maso potřeme solí a pepřem z obou stran a zprudka opečeme na pánvi tak, aby zůstalo uvnitř šťavnaté.
- 4Omáčku připravíme ze štávy z masa, kterou smícháme se šťávou z broskví a vínem. K masu přidáme houby, pečené broskve a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.