Medailonky z mletého masa na houbách
45 min.

Ingredience
- 600gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
69 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
936 mg
Cukr
989 mg
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme s vejcem, solí a pepřem. Ze směsi tvarujeme placičky, které po obou stranách opékáme na rozpáleném oleji.
- 2Okapané žampiony podusíme na másle, zaprášíme moukou a necháme krátce osmahnout. Zalijeme je trochou vody, osolíme a zvolna dusíme.
- 3Medailonky upravíme na talíře, obložíme houbami a přelijeme šťávou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.