Medailonky z panenky s jablky a žampiony
40 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová panenka
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyJablka
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
16 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, zakapeme trochou piva a necháme chvíli odležet.
- 2Z vajec, zbylého piva a hladké mouky umícháme těstíčko. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky jablek namáčíme do těstíčka a smažíme na oleji (2 lžíce oleje) na pánvi.
- 3Připravené medailonky osmahneme na zbalém oleji po obou stranách, přendáme na talíř a přikryjeme.
- 4Ve výpeku osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.
- 5Medailonky upravíme na talíře a podáváme s kolečkem osmaženého jablka a se žampiony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.