Medailonky z uzeného lososa, fenyklu a pomeranče

30 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče omyjeme, do misky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče. Z dalších 2 pomerančů vybereme dužninu a vyloupeme ji do mísy, tam ještě pokrájíme. Přidáme z prvního pomeranče nastrouhanou kůru a šťávu, na kostičky nakrájený sladký fenykl, nasekané černé olivy a olej. Vše osolíme, opepříme a promícháme.
  • 2
    Kulatou formičkou vykrojíme z plátků lososa 8 koleček. Do formičky na lososa naložíme asi 1,5 cm vrstvu připraveného salátu a stlačíme. Dáme opět kolečko lososa a opět vrstvu salátu a opět stlačíme, aby vše drželo tvar. Potom vyndáme formičku a opakujeme se zbývajícími medailonky. Všechny pokapeme šťávou a poklademe fleur de sel a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.