Medailonky z vepřové panenky s jablky
40 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyVepřová panenka
- 150gramůCibule
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaBazalka
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- Na jablka
- 400gramůJablka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80gramůDžem rybízový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, opláchnutou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné zhruba 2 cm, posypeme kořením a osolíme. Maso z obou stran i s cibulí osmažíme na másle. Osmažené maso vyjmeme a držíme na teple.
- 2Do výpeku kápneme worcesterskou omáčku, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme, až šťáva zhoustne.
- 3V mezičase oloupeme jablka, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kolečka, která lehce podusíme na másle.
- 4Maso podáváme přelité šťávou s přílohou jablek, na která dáme trochu rybízového džemu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.