Medailonky z vepřového masa s borůvkovou omáčkou

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
620 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme alespoň 15 minut marinovat.
  • 2
    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, plátky masa na něm prudce opečeme z obou stran a dáme v pánvi na stranu. Ve výpeku rozpustíme máslo, přilijeme vodu a červené víno, přidáme borůvkový džem, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme převařit. Pak omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve studené vodě, a za stálého míchání ještě necháme přejít varem.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo třeba smažené bramborové hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.