Medová kuřecí křídla na pomerančích
60 min.
Ingredience
- marináda
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 4lžíceOlej olivový
- na ozdobu
- pomerančová omáčka
- 1kusPomeranče
- 1,5lžíceCukr krupice
- 5lžicMed včelí
- 1kilogramKuřecí křídla
- 4lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
42 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí křídla omyjeme a osušíme. V jedné misce si promícháme sůl s pepřem, tím křídla potřeme. Ve druhé misce si rozmícháme med s olivovým olejem a celá křídla potřeme medovou směsí a odložíme do mísy. Do medu ještě vložíme vlašské ořechy. Takto upravené maso s ořechy necháme marinovat 30 minut.
- 2Mezitím omyjeme horkou vodou pomeranče a osušíme je. Jeden pomeranč pokrájíme na tenké plátky a odložíme na talíř. Z druhého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Z třetího pomeranče kůru odkrojíme na tenké pásky, které odložíme na ozdobu hotového jídla.
- 3Ve woku na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí křídla dozlatova. Restujeme přibližně z každé strany 4-5 minut. Když jsou měkká, vyjmeme je z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplé. Do druhé pánve dáme cukr a necháme ho bez míchání zkaramelizovat. Pánev odstavíme z plotny a do karamelu přimícháme pomerančovou šťávu s výpekem z opečených křídel. Pak při mírné teplotě vymícháme hladkou omáčku. Nakonec do omáčky přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu vaříme za stálého míchání 3 minuty.
- 4Plátky pomeranče dáme ozdobně na talíře, na ně položíme opečená kuřecí křídla, která ozdobíme kousky nakrájené pomerančové kůry, na každou porci položíme medový ořech a podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.