Medová kynutá buchta

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vložíme do mísy mouku, kvásek z části mléka, droždí a 3 lžíce medu.
  • 2
    V další míse utřeme máslo, žloutky, vanilkový cukr a citr.kůru. Smícháme s obsahem první mísy, dolijeme zbytek mléka a přidáme rozinky. V teple necháme kynout.
  • 3
    Vymažeme máslem formu, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky mandlí. Těsto vlijeme do formy a pečeme na 200 stupňů 40 minut.
  • 4
    Upečený moučník pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.