Medová kynutá buchta
60 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 1lžíceStrouhanka
- 70gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMed včelí
- 1kusCukr vanilka
- 1hrstHrozinky
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1hrstMandle
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vložíme do mísy mouku, kvásek z části mléka, droždí a 3 lžíce medu.
- 2V další míse utřeme máslo, žloutky, vanilkový cukr a citr.kůru. Smícháme s obsahem první mísy, dolijeme zbytek mléka a přidáme rozinky. V teple necháme kynout.
- 3Vymažeme máslem formu, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky mandlí. Těsto vlijeme do formy a pečeme na 200 stupňů 40 minut.
- 4Upečený moučník pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.