Medová pečínka
35 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová krkovička
- 1lžičkaSůl
- marináda
- 2decilitryMed včelí
- 1decilitrOlej olivový
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 1lžícePomerančová kůra
- pomerančová omáčka
- 1decilitrVývar drůbeží
- 0,5lžíceOcet vinný
- 1lžíceVíno bílé
- 2lžíceMed včelí
- 3lžíceLikér Grand Marnier
- 3lžíceMandle
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 0,25kusPomeranče
- 0,25kusGrapefruity
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
69 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou krkovičku omyjeme a osušíme a osolíme.
- 2Připravíme si marinádu: do misky dáme 1.5 dl medu, 1 dl olivového oleje, 1 dl pomerančové šťávy a 1 lžíci nastrouhané pomerančové kůry. Dobře promíchanou marinádou maso potřeme a necháme ho marinovat asi 1.5 hodiny. Maso pak položíme na pekáč a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C asi 15 minut. Když maso začne mít zlatohnědou barvu, potíráme ho zbytkem marinády, a to během pečení několikrát, maso dopékáme při 170°C přibližně dalších 10 minut. Když do masa píchneme vidličkou a vytéká téměř čistá šťáva - maso je upečené. Troubu vypneme, ale maso v ní necháme ještě 15 minut.
- 3Mezitím si připravíme pomerančovou omáčku: do mísy nalijeme 0.5 dl drůbežího vývaru, 1/2 lžíce vinného octa, 1 lžíci bílého vína, 2 lžíce medu, 3 lžíce pomerančového likéru (např. Grand Marnier), drobně pokrájené 3 dílky pomeranče, 2 pokrájené dílky dužiny grapefruitu, 3 lžíce posekaných oloupaných mandlí, 2 lžičky maizeny. Všechny ingredience krátce povaříme (3-5 minut), naposled přidáváme dužinu pomeranče s grapefruitem a mandle.
- 4Medovou pečínku podáváme s omáčkou k přílohám podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.