Medová telecí pečeně s rýží

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
910 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
28 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
8 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso nakrájíme na plátky a potřeme solí a pepřem. V misce si smícháme med s chilli kořením a maso směsí potřeme z obou stran. Poté uložíme na chladné místo a necháme alespoň jednu hodinu odležet. Pokud nám med zbyl, necháme si ho na potírání během grilování.
  • 2
    Mezitím si můžeme připravit rýži. Do hrnce nalejeme vývar a ananasovou šťávu a přivedeme obsah hrnce k varu. Poté přidáme rýži a vaříme 15 minut. Rýži nesmíme míchat, jinak se rozvaří.
  • 3
    Po 15 minutách přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a vše zamícháme. Vaříme ještě minutu, přidáme nakrájený ananas a zamícháme. Poté dáme stranou.
  • 4
    Rošt na grilu pomažeme olejem a plátky masa dáme na gril. Grilujeme cca 5 minut, poté maso potřeme zbylou marinádou a otočíme. Grilujeme, dokud není maso do zlatova opečené. Na závěr jen přidáme k masu ananasovou rýži a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.