Medová telecí pečeně s rýží
60 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí maso přední
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůMed včelí
- 1špetkaChilli koření mleté
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůAnanasová šťáva
- 300gramůRýže jasmínová
- 50gramůHrášek
- 1kusCibule
- 200gramůAnanas
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
910 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
28 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
8 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na plátky a potřeme solí a pepřem. V misce si smícháme med s chilli kořením a maso směsí potřeme z obou stran. Poté uložíme na chladné místo a necháme alespoň jednu hodinu odležet. Pokud nám med zbyl, necháme si ho na potírání během grilování.
- 2Mezitím si můžeme připravit rýži. Do hrnce nalejeme vývar a ananasovou šťávu a přivedeme obsah hrnce k varu. Poté přidáme rýži a vaříme 15 minut. Rýži nesmíme míchat, jinak se rozvaří.
- 3Po 15 minutách přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a vše zamícháme. Vaříme ještě minutu, přidáme nakrájený ananas a zamícháme. Poté dáme stranou.
- 4Rošt na grilu pomažeme olejem a plátky masa dáme na gril. Grilujeme cca 5 minut, poté maso potřeme zbylou marinádou a otočíme. Grilujeme, dokud není maso do zlatova opečené. Na závěr jen přidáme k masu ananasovou rýži a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.