Medová vepřová žebírka Balsamico
55 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřová žebra
- 250mililitrůOlej olivový
- 1lžíceSůl
- 125mililitrůKoření grilovací
- 5stroužkůČesnek
- 100mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 5lžicMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1721 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
151 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
181 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Maso osolené, potřené olivovým olejem, kořením a česnekem vložíme na pekáčku s roštem do trouby, předehřáté na 220 stupňů Celsia a necháme zprudka péct asi 15 minut. Po zhnědnutí masa snížíme teplotu trouby na 170 stupňů Celsia a pečeme, dokud maso není hotové. Během pečení poléváme maso směsí výpeku a předem připravené polevy, na kterou jsme použili drcený česnek, ocet balsamico, med a grilovací koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.