Medové bonbony

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
68 mg
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 23 x 23 cm, alobal postříkáme olejem ve spreji.
  • 2
    Po délce rozpůlíme vanilkové lusky, vyškrábeme z nich semena ( dřeň ) a odložíme.
  • 3
    Za stálého míchání zahříváme ve středně velkém rendlíku máslo, crème fraîche, med, sůl a krupicový cukr, dokud se cukr nerozpustí a máslo nerozehřeje. Navlhčeným štětcem setřeme směs ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů.
  • 4
    Jakmile začne směs vřít, vložíme do ní cukrářský teploměr a za občasného zamíchání směs zahříváme na 116 °C.
  • 5
    Odstavíme rendlík, do směsi vsypeme nadrobno nakrájenou bílou čokoládu, dřeň z vanilkových lusků a krém marshmallow. Mícháme, dokud není hmota zcela hladká a čokoláda rozehřátá.
  • 6
    Nalijeme hmotu do připravené mísy s alobalem a přes noc ji necháme ztuhnout při pokojové teplotě, nebo alespoň 3 hodiny v chladničce.
  • 7
    Tuhé fudge vyklopíme z mísy a odstraníme alobal. Nakrájíme velkým ostrým nožem na kostičky, jednotlivě bonbony pečlivě zabalíme do svačinového papíru a v uzavřené vzduchotěsné nádobě je uchováváme v chladničce, kde vydrží až dva týdny. Protože toto fudge je měkké, podáváme je ihned po vyjmutí z chladničky. Při dodržení tohoto postupu získáme 1120 gramů lahodných bonbonů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.