Medové bonbony
110 min.
Ingredience
- 2kusyVanilkový lusk
- 110gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 170gramůMed včelí
- 295gramůCukr krupice
- 340gramůČokoláda bílá
- 200gramůPasta marshmallow
- 180gramůCréme fraiche
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
68 mg
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 23 x 23 cm, alobal postříkáme olejem ve spreji.
- 2Po délce rozpůlíme vanilkové lusky, vyškrábeme z nich semena ( dřeň ) a odložíme.
- 3Za stálého míchání zahříváme ve středně velkém rendlíku máslo, crème fraîche, med, sůl a krupicový cukr, dokud se cukr nerozpustí a máslo nerozehřeje. Navlhčeným štětcem setřeme směs ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů.
- 4Jakmile začne směs vřít, vložíme do ní cukrářský teploměr a za občasného zamíchání směs zahříváme na 116 °C.
- 5Odstavíme rendlík, do směsi vsypeme nadrobno nakrájenou bílou čokoládu, dřeň z vanilkových lusků a krém marshmallow. Mícháme, dokud není hmota zcela hladká a čokoláda rozehřátá.
- 6Nalijeme hmotu do připravené mísy s alobalem a přes noc ji necháme ztuhnout při pokojové teplotě, nebo alespoň 3 hodiny v chladničce.
- 7Tuhé fudge vyklopíme z mísy a odstraníme alobal. Nakrájíme velkým ostrým nožem na kostičky, jednotlivě bonbony pečlivě zabalíme do svačinového papíru a v uzavřené vzduchotěsné nádobě je uchováváme v chladničce, kde vydrží až dva týdny. Protože toto fudge je měkké, podáváme je ihned po vyjmutí z chladničky. Při dodržení tohoto postupu získáme 1120 gramů lahodných bonbonů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.