Medové krevetky na grilu
31 min.
Ingredience
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- Marináda
- 3lžíceMed včelí
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na ozdobu
- 1kusCitrony
- 1kusLimetka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 150gramůSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Hluboce zmražené loupané krevetky necháme přes noc rozmrazit. Druhý den krevetky očistíme, odstraníme jim černé střívko a omyjeme je pod tekoucí vodou. Krevetky poté necháme v sítu okapat a vložíme je do mísy.
- 2V menší misce smícháme tekutý med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, olivový olej, sůl a čerstvě pomletý pepř. Krevetky promícháme s marinádou a necháme je "odpočívat" asi 1 hodinu.
- 3Omytý citron a limetku osušíme a nakrájíme na měsíčky. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a drobné lístky otrháme na ozdobu. Ještě omyjeme listy ledového salátu.
- 4Gril rozpálíme až na 300°C. Krevetky poklademe na rošt grilu a grilujeme je z každé strany 2-3 minuty dozlatova (podle velikosti).
- 5Krevetky jsou hotové, jakmile se jim tvoří bublinky mezi tělem a hlavičkami.
- 6Grilované krevetky položíme na mísu, ozdobíme je listy salátu, citronem, limetkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.