Medové kuřecí špízy
40 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1000gramůKuřecí stehna
- 1000gramůKuřecí prsa
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůOlej olivový
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 120gramůPaprika červená
- 6gramůZázvor mletý
- 6gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
854 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z medu, citrónové šťávy, oleje, zázvoru a petrželky si připravíme marinádu, do které přes noc naložíme pokrájené kuřecí maso.
- 2Marinované maso napícháme na jehly, prokládáme kousky papriky a cibule.
- 3Připravené špízy necháme grilovat 10 minut.
- 4Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 2. 2016
Medové kuřecí špízy
2 kg masa pro 6 osob je opravdu hodně. Měla jsem pro 6 osob 1,2 kg kuřecích prsou a ještě zbylo. Míchat maso z prsou a stehen se mi v minulosti neosvědčilo, protože než se propeklo maso ze stehen, byla prsa vysušená.
Chybí údaj o množství medu, dala jsem 1 polévkovou lžíci a stačilo to.
Petrželku kudrnku používám jen občas ke zdobení pokrmů, do jsem dala výraznější hladkolistou.
Vzhledem k tomu, že je špíz grilovaný a tudíž není žádná šťáva, neuměla jsem si k němu představit jako přílohu rýži, zvolila jsem tedy pečené brambory a domácí tatarku z jogurtu.
Pochutnali jsme si 🙂