Medové kuřecí špízy

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
854 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z medu, citrónové šťávy, oleje, zázvoru a petrželky si připravíme marinádu, do které přes noc naložíme pokrájené kuřecí maso.
  • 2
    Marinované maso napícháme na jehly, prokládáme kousky papriky a cibule.
  • 3
    Připravené špízy necháme grilovat 10 minut.
  • 4
    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 2. 2016
Medové kuřecí špízy
2 kg masa pro 6 osob je opravdu hodně. Měla jsem pro 6 osob 1,2 kg kuřecích prsou a ještě zbylo. Míchat maso z prsou a stehen se mi v minulosti neosvědčilo, protože než se propeklo maso ze stehen, byla prsa vysušená. Chybí údaj o množství medu, dala jsem 1 polévkovou lžíci a stačilo to. Petrželku kudrnku používám jen občas ke zdobení pokrmů, do jsem dala výraznější hladkolistou. Vzhledem k tomu, že je špíz grilovaný a tudíž není žádná šťáva, neuměla jsem si k němu představit jako přílohu rýži, zvolila jsem tedy pečené brambory a domácí tatarku z jogurtu. Pochutnali jsme si 🙂