Medové řezy s ovocem
80 min.
Ingredience
- 350gramůMed včelí
- 250gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 20gramůSoda jedlá
- 20gramůSkořice mletá
- 5gramůHřebíček mletý
- 100gramůOřechy lískové
- 100gramůŠvestky sušené vypeckované
- 100gramůHrušky sušené
- 100gramůKřížaly (sušená jablka)
- 20gramůCitronová kůra
- 1000gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůTuk
- 30gramůStrouhanka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
3 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, ihned hrnec odstavíme. Do horké vody vložíme máslo, cukr a med. Šlehačem promícháme a necháme částečně vychladnout. Do vlažné tekutiny přidáme vejce, žloutky a šlehačem rozšleháme. Přilijeme mléko, přidáme skořici, sodu, hřebíček, mleté ořechy, strouhanou citronovou kůru, kousky sušeného ovoce a znovu vyšleháme. Nakonec přimícháme mouku. Vznikne nám řídké těsto.
- 2Plech pomažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto na plech nalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, potom žár zmírníme na minimum a pečeme dalších 20 minut.
- 3Plech vyndáme z trouby, necháme vychladnout, řezy nakrájíme, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.