Medový chlebíček s datlemi

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme chlebovou mouku, sůl, droždí, promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej, med a vypracujeme těsto. Důkladně prohněteme, poté necháme hodinu kynout. Datle zbavíme pecek, nakrájíme na malé kousky a spolu se sezamem přimícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme ještě půl hodiny kynout. Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při 220°C do zlatova.
  • 2
    Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout. Krájíme na slabé krajíčky, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.