Medový chlebíček s datlemi
50 min.
Ingredience
- 250gramůMouka chlebová
- 75gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 4gramySůl
- 10gramůDroždí sušené
- 200mililitrůVoda pitná
- 25gramůOlej slunečnicový
- 60gramůMed včelí
- 80gramůDatle
- 40gramůSezam - semena
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme chlebovou mouku, sůl, droždí, promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej, med a vypracujeme těsto. Důkladně prohněteme, poté necháme hodinu kynout. Datle zbavíme pecek, nakrájíme na malé kousky a spolu se sezamem přimícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme ještě půl hodiny kynout. Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při 220°C do zlatova.
- 2Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout. Krájíme na slabé krajíčky, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.