Medový perník ze sádla

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
680 mg
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velmi měkké sádlo vyšleháme s medem, přidáme čtyři vejce, mletý anýz, fenykl, hřebíček, skořici, cukr, sodu a nakonec přisypeme mouku. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme uležet několik hodin. Nejlépe přes noc.
  • 2
    Těsto vyválíme na silnější plát, vykrajujeme podkovy, srdíčka a jiné větší tvary. Plech potřeme tukem, vysypeme strouhankou a perníky na něj vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v trošce vody a perníky potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a při vyšší teplotě pečeme přibližně půl hodiny. Necháme vychladnout.
  • 3
    Velké tvary perníku jsou vhodné ke zdobení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.