Medový perník ze sádla
50 min.
Ingredience
- 100gramůMed včelí
- 50gramůSádlo škvařené
- 5gramůSkořice mletá
- 3gramyAnýz mletý
- 3gramyFenykl obecný
- 5gramůHřebíček
- 250gramůCukr moučkový
- 20gramůSoda jedlá
- 650gramůMouka pšeničná hladká
- 5kusůVejce slepičí
- 30gramůTuk
- 25gramůStrouhanka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
680 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Velmi měkké sádlo vyšleháme s medem, přidáme čtyři vejce, mletý anýz, fenykl, hřebíček, skořici, cukr, sodu a nakonec přisypeme mouku. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme uležet několik hodin. Nejlépe přes noc.
- 2Těsto vyválíme na silnější plát, vykrajujeme podkovy, srdíčka a jiné větší tvary. Plech potřeme tukem, vysypeme strouhankou a perníky na něj vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v trošce vody a perníky potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a při vyšší teplotě pečeme přibližně půl hodiny. Necháme vychladnout.
- 3Velké tvary perníku jsou vhodné ke zdobení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.