Medvědí tlapičky s mandlemi

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, amoniem, strouhanou citronovou kůrou, tlučeným hřebíčkem, skořicí, kakaem a nastrouhanými mandlemi. Poté rozsekáme máslo a vypracujeme těsto, které necháme na studeném místě ztuhnout.
  • 2
    Rozkrojíme na stejné díly, každý obalíme zlehka v mouce, vytvoříme válečky a vtlačujeme je do suchých plechových formiček. Rozložíme na plech a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, vyklopíme a posypeme cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.