Meloun s okurkou a sýrem
20 min.
Ingredience
- 1kusMeloun Cantaloupe
- 8kusůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 200gramůSýr Feta
- Vinaigretta
- 1lžíceKoriandr mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 3špetkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1,5lžičkyKmín římský
- 3lžíceOcet malinový
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounu odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykrajovačem z dužiny vykrojíme kuličky a šťávu z melounu zachytíme do misky. Cherry rajčata (červená i žlutá) omyjeme a osušíme. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr též nakrájíme na kostičky a spolu s okurkou a rajčaty dáme do mísy k vykrojeným kuličkám melounu.
- 2Připravíme si dresing - vinaigrettu: koriandr omyjeme a drobně pokrájíme. Do olivového oleje vmícháme sůl, pepř, mletý římský kmín a mletý koriandr, malinový ocet a pokrájený koriandr.
- 3Salát polijeme vinaigrettou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.