Melounové osvěžení s fetou
15 min.
Ingredience
- 350gramůMeloun vodní
- 1kusBroskve
- 250gramůSýr Feta
- 160gramůFazolové lusky sterilované
- 1lžíceMajoránka čerstvá
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 2špetkySůl česneková
- 2špetkyPepř růžový mletý
- 1lžíceCitrónová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Dužinu červeného vodního melounu bez pecek nakrájíme na úhledné trojúhelníčky přibližně 5x3cm. Dáme je do mísy. Omyté broskvi nařízneme slupku do tvaru křížku, ponoříme ji do horké vody na 30 sekund, pak oloupeme, rozkrájíme, odstraníme pecku a nakrájíme ji na kostičky. Feta sýr pokrájíme na kostičky. Nakládané tenké fazolové lusky zcedíme ze slaného nálevu, rozkrojíme je na poloviny (podle velikosti i na třetiny) a přidáme je se sýrem a broskví k melounu.
- 2Z čerstvé omyté majoránky otrháme drobné lístky, které posekáme a posypeme melounový salát.
- 3V misce rozmícháme olej s česnekovou solí, čerstvě pomletým pepřem a citrónovou šťávou. Vzniklým dresingem melounový salát přelijeme a zlehka promícháme. Podáváme ho přibližně po 2-4 minutách, až se všechny ingredience spojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.