Melounové osvěžení s fetou

15 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dužinu červeného vodního melounu bez pecek nakrájíme na úhledné trojúhelníčky přibližně 5x3cm. Dáme je do mísy. Omyté broskvi nařízneme slupku do tvaru křížku, ponoříme ji do horké vody na 30 sekund, pak oloupeme, rozkrájíme, odstraníme pecku a nakrájíme ji na kostičky. Feta sýr pokrájíme na kostičky. Nakládané tenké fazolové lusky zcedíme ze slaného nálevu, rozkrojíme je na poloviny (podle velikosti i na třetiny) a přidáme je se sýrem a broskví k melounu.
  • 2
    Z čerstvé omyté majoránky otrháme drobné lístky, které posekáme a posypeme melounový salát.
  • 3
    V misce rozmícháme olej s česnekovou solí, čerstvě pomletým pepřem a citrónovou šťávou. Vzniklým dresingem melounový salát přelijeme a zlehka promícháme. Podáváme ho přibližně po 2-4 minutách, až se všechny ingredience spojí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.