Meruňková omáčka k masu s portským vínem
45 min.
Ingredience
- 100gramůMeruňky sušené
- 3kusyŠalotka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMed včelí
- 200mililitrůVíno portské
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Sušené meruňky nakrájíme na nudličky, zalijeme vínem a necháme změknout.
- 2Mezitím oloupeme šalotku, nasekáme nadrobno, na rozpáleném másle podusíme. Přidáme meruňky i s vínem, dusíme dalších cca 10 minut. Poté vmícháme šťávu, vymačkanou z citronu, med, ochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčku podáváme teplou k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.