Meruňková omáčka k masu s portským vínem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené meruňky nakrájíme na nudličky, zalijeme vínem a necháme změknout.
  • 2
    Mezitím oloupeme šalotku, nasekáme nadrobno, na rozpáleném másle podusíme. Přidáme meruňky i s vínem, dusíme dalších cca 10 minut. Poté vmícháme šťávu, vymačkanou z citronu, med, ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Omáčku podáváme teplou k pečenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.