Meruňková omáčka s uzenou pečení
110 min.
Ingredience
- 40mililitrůSirup javorový
- 60mililitrůDžus meruňkový
- 1,2kilogramyVepřová uzená plec
- 150mililitrůVývar slepičí
- 40mililitrůOcet vinný
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 100gramůMeruňky sušené
- 5mililitrůBrandy apricot
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
28 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do vyhřáté trouby vložíme maso s meruňkami a podlijeme horkým slepičím vývarem a pod pokličkou podusíme 60 minut. Meruňkový džus smícháme s 1 lžící javorového sirupu a brandy a touto směsí maso při pečení potíráme. Hotovou pečeni vyjmeme a uchováme v teple. Rozmixujeme meruňky s výpekem a zbytkem javorového sirupu. Ochutíme solí a pepřem. Rolku nakrájíme na plátky a pokapeme výpekem. Meruňkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.