Meruňkové hrudky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy, přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry a najemno nasekané piniové ořechy. Pak přimícháme škrob.
  • 2
    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, pak do něj pomalu zašleháme cukr a pomerančovou šťávu a směs ze sušených meruněk. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou klademe na papír hrudky. Poté vložíme plech do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme dokud nejsou hrudky lehce hnědé.
  • 4
    Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.