Meruňkové hrudky
35 min.
Ingredience
- 40gramůSolamyl - bramborový škrob
- 40gramůMeruňky sušené
- 1lžícePomerančová kůra
- 1lžícePomerančová šťáva
- 150gramůOříšky piniové
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy, přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry a najemno nasekané piniové ořechy. Pak přimícháme škrob.
- 2Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, pak do něj pomalu zašleháme cukr a pomerančovou šťávu a směs ze sušených meruněk. Vše důkladně promícháme.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou klademe na papír hrudky. Poté vložíme plech do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme dokud nejsou hrudky lehce hnědé.
- 4Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.