Meruňkové pusinky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle zbavíme slupek a povaříme je.
  • 2
    Osušíme je a necháme vystydnout. Sušené meruňky dáme povařit v kastrůlku s oslazenou vodou, skořicí a hřebíčkem.
  • 3
    Meruňky by měly změknout a nabobtnat. Vodu slijeme a odstraníme koření.
  • 4
    K meruňkám dáme marmeládu, citronovou kůru a všechno rozmixujeme na hladkou pastu.
  • 5
    Směs dochutíme cukrem.
  • 6
    Pastu přendáme do cukrářského sáčku, naneseme vrstvu na piškoty, poté překryjeme dalším piškotem a postup zopakujeme.
  • 7
    Hotové pusinky dozdobíme celou mandlí.
  • 8
    Necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.