Meruňkové trojhránky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Meruňky na chvíli namočíme do studené vody, pak je necháme okapat a nakrájíme na kousky.
  • 2
    V míse smícháme téměř všechnu mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a sůl. Pak přidáme nakrájené meruňky a za stálého hnětení postupně přiléváme mléko (trochu si necháme na potření trojhránků před pečením), až vypracujeme vláčné těsto.
  • 3
    Těsto rozdělíme na třetiny, z každé vytvoříme bochánek, který na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše rozválíme na kulatý plát. Každý plát ostrým nožem rozdělíme na pět stejně velkých trojúhelníků, které přendáme na plech s pečicím papírem.
  • 4
    Trojúhelníky těsta potřeme mlékem, posypeme plátky mandlí a pečeme dozlatova přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.