Meruňkové trojhránky
35 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceMeruňky sušené
- 2lžíceMandle
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Mandle oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Meruňky na chvíli namočíme do studené vody, pak je necháme okapat a nakrájíme na kousky.
- 2V míse smícháme téměř všechnu mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a sůl. Pak přidáme nakrájené meruňky a za stálého hnětení postupně přiléváme mléko (trochu si necháme na potření trojhránků před pečením), až vypracujeme vláčné těsto.
- 3Těsto rozdělíme na třetiny, z každé vytvoříme bochánek, který na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše rozválíme na kulatý plát. Každý plát ostrým nožem rozdělíme na pět stejně velkých trojúhelníků, které přendáme na plech s pečicím papírem.
- 4Trojúhelníky těsta potřeme mlékem, posypeme plátky mandlí a pečeme dozlatova přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.