Meruňkový koláč s mandlemi

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme tvaroh, cukr, citronovou kůru a rozpuštěnou heru, do směsi zapracujeme mouku s kypřícím práškem.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát a přendáme ho na vymazaný plech.
  • 3
    Omytý citrón v horké vodě nastrouháme.
  • 4
    Přidáme vejce, smetanu, cukry a vanilkový pudink.
  • 5
    Polevu nalijeme na koláč, poklademe meruňkami, posypeme mandlemi a pečeme při 175 stupních.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.