Meruňkový koláč s mandlemi
55 min.
Ingredience
- 0,5kusPudinkový prášek - vanilkový
- 2lžičkyCitronová kůra
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůMandle
- 300gramůTvaroh jemný
- 2kusyCukr vanilka
- 150gramůTuk Hera jedlý
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1litrKompot meruňkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Smícháme tvaroh, cukr, citronovou kůru a rozpuštěnou heru, do směsi zapracujeme mouku s kypřícím práškem.
- 2Z těsta vyválíme plát a přendáme ho na vymazaný plech.
- 3Omytý citrón v horké vodě nastrouháme.
- 4Přidáme vejce, smetanu, cukry a vanilkový pudink.
- 5Polevu nalijeme na koláč, poklademe meruňkami, posypeme mandlemi a pečeme při 175 stupních.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.