Meruňkový koláč s mandlemi a smetanou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní plochu nasypeme mouku, poprášíme ji solí a uprostřed uděláme důlek. Do něj vlijeme 2 lžíce ledové vody a rozklepneme vajíčko. Na okraje mouky nakrájíme studené máslo, vše promícháme a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na 4 čtverce, které dáme do zapékacích forem. Vytvarujeme alespoň 1 cm vysoký okraj, přikryjeme a necháme 30 minut v chladu uležet.
  • 3
    Mandle spaříme, oloupeme a umeleme, smícháme je v misce se smetanou, směs dochutíme citronovu šťávou a cukrem. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme.
  • 4
    Do forem s těstem nalijeme rozprostřeme rovnoměrně smetanu s mandlemi a přidáme půlky meruněk.
  • 5
    Koláče pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.