Mexické hovězí plátky
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Plátky opečeme na pánvi na oleji. V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme opečené maso a podlijeme horkou vodou rozmíchanou s rajčatovým protlakem. Přilijeme nálev z hrášku a maso dusíme doměkka. Měkké plátky vyjmeme na talíř a přelijeme šťávou s prohřátým hráškem. Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem. Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.