Mexické hovězí žebírka
220 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí žebra
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 3gramyPepř cayenský
- 5gramůSůl
- Marináda
- 750mililitrůOmáčka k masu mexická
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- 2lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 450gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 3lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyKmín mletý
- 3gramyZázvor mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
71 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme mexickou omáčku, světlé pivo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku, nakrájenou cibuli, drcený česnek, hnědý cukr, kmín a zázvor. Maso vložíme do marinády, několikrát je obrátíme, volně přikryjeme a necháme 1-2 dny v chladničce marinovat.
- 2Maso z marinády vyndáme, marinádu uchováme, maso osušíme papírovými ubrousky.
- 3V pekáči rozpálíme olej a maso na něm dohněda smažíme ze všech stran.
- 4Pokud užíváme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Přilijeme marinádu, přikryjeme a 2 1/2-3 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Podle potřeby maso během úpravy podléváme teplou vodou. Teploměr by měl ukazovat 75°C (propečené maso).
- 5Pekáč vyjmeme z trouby a necháme 15-20 minut stát. Maso nakrájíme na plátky. Šťávu okořeníme cayenským pepřem, případně solí a prohřejeme ji. Maso narovnáme na mísu a zalijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.