Mexické kuře s chilli a kukuřicí
55 min.
Ingredience
- 25mililitrůOlej olivový
- 950gramůKuřecí stehna
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 60gramůCibule
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 120gramůKukuřice
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm při středním ohni kuřecí spodní stehna ze všech stran dozlatova. Stehna pak vyjmeme naběračkou s otvory, odložíme na talíř a udržujeme teplá.
- 2Na šťávě, která zůstala na pánvi, opékáme 3-4 minuty za stálého míchání cibuli, vmícháme chilli koření a koriandr a krátce je osmahneme. Dáváme pozor, aby se koření nepřipálilo. Přidáme rajčata z konzervy i s nálevem a rajčatový protlak a vše ještě chvíli při středním ohni mícháme.
- 3Do rajčatové omáčky J vložíme kuřecí stehna, zmírníme oheň a maso mírně dusíme zhruba 20 minut. Musí být křehké a důkladně uvařené. Nakonec do pokrmu vmícháme kukuřici a 3-4 minuty ji podusíme v omáčce. Hotovou rajčatovou omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Mexické kuře podáváme s rýží a míchaným paprikovým salátem. Ten připravíme z paprik různých barev nakrájených na nudličky, pokapaných lžičkou olivového oleje a lžičkou citronové šťávy nebo vinného octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.