Mexické kuře s chilli a kukuřicí

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm při středním ohni kuřecí spodní stehna ze všech stran dozlatova. Stehna pak vyjmeme naběračkou s otvory, odložíme na talíř a udržujeme teplá.
  • 2
    Na šťávě, která zůstala na pánvi, opékáme 3-4 minuty za stálého míchání cibuli, vmícháme chilli koření a koriandr a krátce je osmahneme. Dáváme pozor, aby se koření nepřipálilo. Přidáme rajčata z konzervy i s nálevem a rajčatový protlak a vše ještě chvíli při středním ohni mícháme.
  • 3
    Do rajčatové omáčky J vložíme kuřecí stehna, zmírníme oheň a maso mírně dusíme zhruba 20 minut. Musí být křehké a důkladně uvařené. Nakonec do pokrmu vmícháme kukuřici a 3-4 minuty ji podusíme v omáčce. Hotovou rajčatovou omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Mexické kuře podáváme s rýží a míchaným paprikovým salátem. Ten připravíme z paprik různých barev nakrájených na nudličky, pokapaných lžičkou olivového oleje a lžičkou citronové šťávy nebo vinného octa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.